Dunderförkyld!

Jäkla skit, har åkt på värsta jäkla förkylningen :( Inte alls någe skoj! Natten som har varit har varit hemsk minst sagt. Har haft så enormt ont i ryggen så det har inte gått att legat på den utan jag har behövt lagat på sidan. Men eftersom jag är så täpp i näsan så behöver jag liga just på rygg och med högt huvud för att kunna andas. Hur gör man då? Svaret blir att man sover som en kratta, typ ingening alls. Blää...är så less just nu. Har dessutom ont i huvudet och tror jag har feber. Jag som hade så mycket jag tänkte hinna göra idag. Blir nog till att vänta med det... Har suttit och betalat massa räkningar nu i alla fall så det är bortgjort och sen har jag varit inne på försäkringskassans hemsida och kollat på föräldrapenning. Har fixat med min e legitimation nu så då gick det ju att beräkna och grejja på. Riktigt bra sida måste jag säga...hyfsat lätt att förstå :) Tänkte jag skulle börja begära föräldrapeng från och med imorgon. Även om barnet inte har kommit så måste vi ju ha nån typ av inkomst...har ju havandeskapspeng just nu men den räcker ju bara till den 28 februari, alltså idag. Så jag har tänkt att jag ska börja ta mammapeng från och med imorgon då. Blir nog bra :)

Igår va vi på dop i Säbrå, lilla Amanda skulle döpas. Väldigt fint dop måste jag säga! Lättsam präst som skämtade om både det ena och det andra :) Sen va Amanda så duktig så, nöjd och glad och såå fin i sin dopklänning. Ja det var fint helt enkelt.

Hemma blev det en lugn kväll, väldigt skönt. Åt en god middag och sen blev det mys i soffan framför melodifestivalen. Förföyttade oss sen till tvn i sovrummet och såg filmen På Smällen där och sen däckade vi.

Idag snöar det som bara den, fy säger jag bara. Är det inte superkallt ute så vräker det ner snö. Less på den här vintern nu! Tycker så synd om älsklingen med som får ta hand om all skottning. Jag är ju som inte mycket till hjälp på den fronten längre...

Nä man kanske ska ge sig på lite städning mellan nysningarna. Vill få riktig ordning och reda här hemma, allt ska vara tipp topp då bebisen kommer :)

Full rulle!

Ska snabbt sumera dagen...
*Barnmorskan - Lillhjärtat slog snabbt, över 170 slag och Liten hade hicka. Magen hade inte växt något och nu ligger jag under kurvan. Lyssnade på hjärtat om igen och då hade det gått ner till 155 slag vilket är mycket bättre :)
*Doppresent - fixat och klart :)
*Affären - Förstår inte hur jag kan döda så mycket tid genom att gå på affären. Jag är nog segast ever när det gäller att handla mat haha.
*Present till svärmor - Även den fixad och halvklar :)
*Tripp till Johan - Va in till broder, dock utan att någon va hemma! Men jag fixade det jag va dit för i alla fall, lånade ett objektiv av Anna inför dopet imorn och lämnade ett kuvert inför Gålsjö på söndag.
*Hämtade älsklingen på jobbet!
*Måleri - Ja idag blev det till att börja måla tvättstugan. Nu är första varvet klart så ett till imornkväll och sen är det klart! Me like :)
*Mat! - Åt en supergod västerbottensostpaj, mums mums! Gjorde en roccolasallad till mig och Christer fick bacon.
*Sortering - Tog ytterligare ett litet tag med sorteringen, inte mycket kvar alls nu. Skönt!
*Skidskytte - Tittat på herrarnas stafett.
*Nu blir de natta tror jag :)

SOV GOTT!

Torsdag

Idag har jag mest pysslat på här hemma. Började dagen med att börja diska upp allt som hade stått i diskmaskinen. Blev nått vajsning igår med maskinen och jag körde den två gånger men ändå va all disk täckt med en belägging av diskmedel. Skoj! Så de va bara till att börja handdiska allt som hade varit i maskinen :( Naturligtvis måste en sån sak hända när man har proppat maskinen superfull. Har inte diskat bort allt än för det får inte plats i diskstället plus att jag inte klarar att stå så länge och diska. Har så otroligt ont i ena revbenet, känns som det håller på att gå av! Så bestiken är klara och glasen. Men de senare tror jag att jag måste ta en vända till, sucka! Ser nu att dom inte blivit bra ändå, trots att jag va supernoga och gnuggade så in i h*vete. Bara tallrikarna kvar sen då, blir ikväll de. Hoppas på att maskinen ska fungera som den ska nu så inte nästa disk med blir så här för då blir jag galen. Sen har jag fortsatt med mitt sorterande inne i blårummet, går sakta men säkert framåt. Men nu har det nog tagit lite stop...Vad gör jag med grejer som jag vill ha kvar men inte framme då? Nu kom jag fram till alla lådor med vhs filmer, dom vill jag ju såklart inte slänga. Är många bra filmer och specielt många bra barnfilmer... Nä dom får nog bo kvar inne i garderoben där. Allt är ju sorterat i banankartonger så de är ju ordning på dom men jag hade hellst fått tomt i den där garderoben. Hmm...inte lätt det här :) Blir nog till att lyfta in alla kartonger igen haha. Men jag har i alla fall gjort klart allt med fotona, tavlor, ramar, gardiner och julsaker. Så nu är det ordning och reda på den fronten! Dessutom har jag sorterat upp lite kläder som har legat nerpackat. Så helt plötsligt fick jag en till tvättkorg (kläderna låg i den innan). Då gjorde jag så att jag ställde in den med i klädkammaren så kan man ha två tvättkorgar, en för vitt och en för färgat. Ska bara försöka introdusera det för Christer med :) Nää jag kanske ska återgå och ställa tillbaka allt i nån typ av ordning. Nu står det kartonger överallt nämligen!

Imorgon bär det av till staden! Ska på kontroll (förhoppningsvis den sista) hos barnmorskan klockan 10. Efter det ska jag försöka mig på att hitta en doppresent till lilla Amanda. Ska ju på dop i Säbrå på lördag :) Har ni några tips på bra doppresenter så mottages dom tacksamt! Tycker de är riktigt riktigt svårt...

Brr...

Fy bubblan vad kallt det är ute! När man vaknar på morgonen och tittar på termometern och den visar -35 då vill man bara dra täcket över huvudet. Brr.... Tur det är varmare inne :)

Idag ska jag på tupperwareparty hos Jenny, ska bli skoj. Träffa lite folk och kika på en massa grejer, blir toppen de. Tror allt jag ska förära mig en liten grej med :) Har varit sugen på en bytta som håller värmen, typ som man kan potatis eller nått i på sommarn när man sitter ute och äter. Hoppas på att det finns någon sån... Ska alldeles snart bli upphämtad här hemma. jag är ju som billös jag :( Vi har forden på nån koll nere i Sundsvall och Goffan har ju Christer...så jag är billös jag. Men som tur är så är det en snäll tjej som med ska till Jenny som ska hämta upp mig :) Har ingen aning vem det är men det går säkert fint. Väldigt snällt av henne som sagt.

Jäkla halsbränna!

Förstå vad less jag börjar bli på det här, gör så jäkla ont med denna halsbränna. Ett tag tyckte jag det började bli så mycket bättre. Men nu är det tillbaka värre än någonsin, bläää. Tur det finns piller mot det :) Men jag tycker inte dom "håller i sig" så länge tyvärr. Jaja, de är väl bara knapra fler...

Idag har jag haft bakardag istället för att rensa. Kände att jag behövde en paus från blårummet :) Efter ett tag när jag håller på och rensar sådär så blir jag seg...det blir att jag har svårare och svårare att kasta saker. Så då är det bra med en paus och göra lite annat. Därför har jag idag bakat! Blev en sommarkaka och blåbärsmuffins :) Mycket goda blev dom måste jag nog säga. Så nu börjar frysen vara fylld på bakfronten, ska bara göra nån mer småkaka. Känns väldigt skönt att veta att man har lite fikabröd hemma, så man slipper ställa sig och baka sen när man har Liten här :)

Tror allt jag har gått och blivit änka med...min gubbe är förlorad till källargubben! Har inte sett till honom på flera dagar :(

Nu tror jag allt jag ska gå och sova en sväng så jag kommer upp imorgon. Ska på tupperwareparty hos Jenny :)

Natti!

Toppenhelg :)

Helgen har varit toppen, som vanligt!
Fredag så grejjade jag på lite här hemma innan älsklingen kom hem vid tre. Blev mot min vilja tvungen att klippa honom...suck! Har sagt länge nu att jag inte tänker klippa honom nå mer men på nått konstigt sätt så smörar han in sig så det slutar med att jag står där med saxen i högsta hugg :) Fin blev han i alla fall! Sen skjutsade jag iväg honom till Långsele där han skulle va på personlafest. Själv gjorde jag en lov in på Ica och handlade karra och in På Terrassen och handlade mat till mig och Karro. Så det blev en tjejkväll i fredags med god mat och en massa surr. Tack för det!
Lördag började vi dagen med att fara på kalas, Christers kusin Måns fyllde 12. Blev där ett bra tag och satt och surra och åt god tårta. Mums mums! Hemma igen så va Christer duktig och målade taket i tvättstugan och jag grejjade med massa banankartonger i blårummet. Gick igenom alla mina fotolådor, har så grymmt mycket foton! Allt huller och buller och inget uppmärkt. Kan ju säga att man har en del från när man gick media...fy bubblan! Så jag tog tag i och sortera och märka upp. Duktigt duktigt :) Sen va vi bjudna till Mats-Jörgen, Katarina och Anton på middag. Blev vårrullar och ris och gosallad, sååå gott! Blev kvar där hela kvällen, tittade på melodifestivalen och sen på OS. Jättetrevligt som vanligt! Tack för det!
Söndag blev det sovmorgon, hääärligt! :D Efter frullen försvann Christer ner i tvättstugan och jag in till mina foton. Så nu är jag snart klar, blir riktigt bra. Väldigt skönt att få lite ordning! Sen dök mor, far och Nattis upp och fikade lite. Fick en supersöt kofta till Liten som mamma hade stickat, duktig hon ;) Plus en bonad med Gud som haver, sött! När dom åkte ställde jag mig och kockade ihop en paj. Johan och Anna skulle komma hit på middag. Pajen blev supergod om jag får säga min mening, mätt som en plätt blev jag. Sen hade Anna med sig en påse med bullar som hon hade bakat så det blev bullar och kaffe till efterrätt. Hon hade nutella, smör och kanel i och dom va såå goda. Tack för det!

Så nu sitter jag och gubben och myser i soffan med lite godis och tittar på OS. Håller alla fingrar och tår för skidskyttarna. Hejja hejja!! Ett perfekt slut på en perfekt helg ;) Tack för det!

Hemligheter

http://lillalyckliga.blogg.se/hemligheter/

Skötbordet

Tänkte jag skulle visa hur skötbordet blev nu när det är klart :) Självklart hade det ju då varit toppen med en före och efter bild! Dock kom jag inte riktigt ihåg att fota före, haha. Men efter lite rotande i fotoarkivet så hittade jag en gammal bild från en fest i Härnta. Man ser i alla fall halva byrån ;) och sen så fick söta Sofia följa med på bilden med!





Och så här blev då byrån då den blev ett skötbord...





Fin va? :)

Tiden bara springer iväg!

Allt går så otroligt fort, jag hänger inte med :) Förstår inte vart dagarna tar vägen och jag kan absolut inte förstå att jag snart kommer ha en liten bebis här. Tyckte det va nyss man va i vecka 13 och ÄNTLIGEN fick berätta för alla. Nu är jag snart i vecka 38...ojojoj :) Hinner inte ens riktigt med att skriva här. Men det kommer en riktig uppdatering i dagarna. Ska vara solo både torsdag och fredag så då kanske jag har lite tid över. Tills dess, hade gott!

Dagen

Vaknade för ca en timme sen och gick direkt ner och målade skivan till skötbordet. Tror nu faktiskt att den är helt klar :) Så det bli nog montering sen ikväll. Nice! Så nu har jag precis ätit frulle och ska snart gå och svida om. Idag står stan på schemat...först blir det tandläkaren klockan 10 och sen barnmorskan vid 11. Sen ska jag ta en sväng på affären och handla inför helgen. Har ingen som hellst aning vad jag ska göra för mat vilket inebär att jag inte heller vet vad jag ska handla :) Men det lär väl ordna sig när man väl står där...hoppas jag :) Hoppas på att Jenny och Hugo ska vara hemma senare i eftermiddag med så jag kan åka och hälsa på dom och surra lite strunt. Mer vet jag inte vad dagen har att erbjuda...blir nog en del pyssling här hemma ikväll som vanligt. Det här är ett evighetsprojekt!! :D

Jo Anna va här igår och målade på väggen, blir så fint. Nu är nästan allt klart...saknas lite gräs och lite mera skuggor på stora björnens rumpa...men i övrigt så ;) Är så sugen på att lägga upp en bild redan nu och visa er för den är så otroligt fin! Men jag ska vänta tills den är helt klar :p

Trevlig helg!

30!

Gatt skriva ett inlägg till :)
Idag är det 30 dagar kvar till beräknat födelsedatum...förstår ni? 30! De är ju ingenting! :)

Sjuk?

Känner mig som om jag är på väg att bli lite krasslig...och det vill jag Absolut Inte! Har haft ont i halsen mest hela dagen och nu så är jag jättefrusen och allmänt loj i kroppen. Blää!!

Sitter och dricker te nu men så fort det är uppdrucket ska jag gå ner och måla. Tror allt jag ska försöka bli klar med garderobsdörrarna idag. Imorgon åker jag och hämtar skivan till skötbordet så förhoppningsvis blir den med klar :) Då har jag bara skänken kvar men den är som ingen jättebrådska med...men jag lär nog vilja göra bort den på en gång ändå skulle jag tro :)

Tack snälla snälla Karro för idag, det va guld värt! Tack :)

Måndag

Dagen har gått fort så fort! Kan i och för sig bero på att jag vaknade typ 11 :) Jaja, man får passa på att sova nu, är ju inget man lär bli bortskämd med sen. Har grejat på lite här hemma och målat en garderobsdörr, blir finfint! Nu ska jag svida om och åka och hämta älsklingen. Är dags för föräldrautbildning idag igen, tror allt det blir en sväng på förlossningen. Ska bli intressant! Sen blir det tydligen middag ute och tillbaka på jobbet för Christers del. Själv åker jag hem och målar lite mer. Är så skoj nu när allt börjar bli klart, så nu tycker jag faktiskt det är roligt att måla :)

Hemligheter

http://lillalyckliga.blogg.se/hemligheter/

Toppenhelg!

Lördagmorgon begav jag mig till Sollefteå för att först handla och sen plocka upp Emma och Emil på busstationen. Handling gick fin fint men jag tänker då verkligen varje gång nu för tiden då jag ska betala att det är så dyrt med mat. De märks verkligen att priserna har höjts. Huvva, man blir ju ruinerad :) Sen åkte jag då upp och plockade upp Emma och lille E. Hem och gjorde i ordning varsin semla till oss, mums mums! Blev en lugn dag, vi var ute på några kortare promenader, surrade en MASSA gojja, tittade på film, glodde på melodifestivalen och åt sjukt god mat.
Idag så försvann dagen i ett naffs, tyckte nästan inte vi hann mer än kliva upp så va det dags för dom att åka hem :( Men vi hann i alla fall med frulle framför tvn, tittade på film :) Sen kom min mamma hit och vi åkte upp till Ås och köpte ett lammskin till barnvagnen. Superfint och mjukt! Tack tack tack snälla mamma och pappa :) Hemma igen så fixade jag lite i vagnen, kunde som inte hålla mig. Sen när mamma åkt så gjorde jag och Emma lite varmamackor. Jag säger då bara de, mackjärnet ska slängas och ett nytt ska inhandlas! Fy fan vad less jag är på det där nu, allt bara fastnar ju. Nä så ett nytt ska jag köpa, så de så. Sen blev det en kort promenad med Emil och sen blev vi tvugna att åka till stan och busstationen. Tack Emma för en toppenhelg!!! Hoppas du kommer och hälsar på igen snart ;) Åkte sen direkt till Multrå och hämtade en vagga jag fått låna. Superfin! Hihi, riktigt mysigt ska det bli att ha den där bredvid sängen.

För ett tag sen kom älsklingen hem med, så nu är jag lugn igen :) Så underbart skönt att ha honom hemma. Har saknat honom till tusen! Så nu har vi grejjat lite här...burit upp skötbordet och satt fast handtagen. Så nu hoppas jag  att jag får skivan till den imorgon så jag kan göra allt klart. Sen har skänken i hallen fått knoppar med. Blev så fin så! Så nu börjar nog hallen bli helt klar...så jag skulle faktiskt kunna fota lite så ni får se ;) Blir ett projekt för morgondagen de.

Nu blir det lite mys i soffan med lite karra och en bra film, ett perfekt slut på denna helg :)

Hemligheter

http://lillalyckliga.blogg.se/hemligheter/

Sent

Ja det är sent och jag borde egentligen gå och lägga mig. Har för en gångs skull nånting att kliva upp till imorgon och kan därmed inte ligga  och dra mig. Därför borde jag verkligen sussa nu men jag kommer som inte iväg till sängen :) Plockar och grejar och donar med allt möjligt lite i alla rum, absolut ostrukturerat haha. Har gjort lite space i blårummet eftersom jag får gäster som ska sova över. Då är det ganska bra om man kan komma fram till sängen haha. Nu på slutet har vi använt blårummet som föråd för bland annat alla barnsaker, så det var smått överfyllt. Men nu så har jag sorterat lite och flyttat runt lite så nu är det ok. Är fortfarande kartonger och så kvar där inne men det antar jag att Emma inte dör av :) Blir skoj att ha henne här i helgen, få lite sällskap och bara vara. Ska hyra massa filmer, titta på melodifestivalen, äta god mat och bara surra en massa skit. Mys! Vi träffas ju inte så ofta nu längre eftersom vi bor i två olika städer så det ska bli riktigt nice att få rå om henne och hennes lilla Emil (vovven) i några dagar.

Dagen har gått väldigt snabbt...som alla andra dagar! Jag förstår inte, hinner verkligen inte med nånting! Målade klart skötbordet i morse i alla fall så nu är det bara att invänta skivan som ska vara på så jag kan måla den med. Men den går nog fasligt snabbt att måla skulle jag tro och sen så är allt klart :) Efter det kom Emma (U) och hälsade på, satt och drack lite te och bara surrade en massa. Trevligt värre, gillar att få besök jag :) Tvättade lite och hängde den och sen åkte jag iäg till mamma och pappa. Va bjuden på middag där så där har jag varit resten av kvällen och bara legat och degat. Väldigt skönt! Kom hem runt 10 och efter det har jag då grejjat på med lite av varje. Förstår bara inte varför jag inte kan hålla mig till ett rum när jag ska börja göra något, nej jag ska hellst vara i alla rum samtidigt :D

Kollade igenom en släktforskningsbok hemma hos mina föräldrar för att kolla på lite namn. Blev väldigt glad över att finna ett av mina favvonamn där. Dessutom på en ganska nära släkting...de va skoj! Tycker det är lite roligt med släktnamn, vill gärna att i alla fall andranamnen ska komma från antingen min eller Christers släkt. Så de va skoj :)

Nä nu får jag allt ge upp det här och gå och sussa. Natti natti!!

Orolig...

Ja de är vad jag är, kan bara inte rå för det... Är hemma själv den här helgen, torsdag-söndag. Känns verkligen så konstigt att vara hemma själv, är absolut inte van vid det. Har alltid varit sån att jag oroar mig för människor i min närhet. Att nånting ska hända... Nu efter jag blivit gravid kan jag ju säga att jag är hopplöst orolig hela tiden. Nu då Christer ska vara borta i flera dagar är definitvt inget undantag. Tror jag har sagt till honom tusen gånger de senaste dagarna att jag tycker det är jobbigt att han ska åka iväg. Missförstå mig inte nu, jag unnar honom verkligen att åka iväg med sina kompisar och ha skoj. De är något dom gör varje år och verkar ha så skoj så det är klart han ska göra det. Men det stoppar inte mig från att bli orolig att nått ska hända. Det sista jag sa när jag pussade honom hej då var att dom skulle köra försiktigt och ringa mig då dom va framme. Fick nyss det efterlängtade samtalet och de första jag frågar är om det har gått bra att köra...Nä men då hade dom kört in en refug och bilen va ganska mycket sne... Japp nu vart jag ju lugnare! Fin start på den resan och på mina tankar... Det här kommer bli en lång helg.

Vill bara ha min älskling hemma istället...

Roligt

Tyckte det var riktigt skoj att jag på mitt inlägg om bloggar fick kommentarer från personer som jag inte hade en aning om läste min blogg. Roligt att ni gav er till känna! Dessutom så fick ju jag fler bloggar att läsa ;)

Härliga tisdag!

Dagen har varit bra, mycket bra till och med :) Sånt gillar jag!
Började dagen med att knappt kunna vakna, hade för en gångs skull ställt väckaren så jag skulle komma upp i hyfsad tid. Men seg så in i bomben va jag! Men då såg jag att jag hade fått ett mess av Jenny som undrade vad jag skulle göra idag. Så då blev jag bortbjuden på fika :) Eftersom jag hade lite jag ville ha gjort innan jag åkte iväg så kom jag snabbt upp ur sängen helt plötsligt. Fikade en snabb frulle och gick sen ner i garaget för att grundmåla byrån (kommande skötbord). Efter de va klart åkte jag bort till Jenny och Hugo där jag blev bjuden på kladdkaka, mums mums. Satt där och surrade ett bra tag, väldigt trevligt. Åkte hem och grejade lite och sen satte jag mig i bilen igen och åkte till Långsele för att hämta Christer. Sen bar det av till stan för att hämta min hyrbil (ska iväg och kuska till Ösd imorn). Hem och snodde ihop middag, tunnbrödrulle :) Sen nu på kvällen kom Katarina hit och fotade. Blev superfina bilder! Hihi, så skoj :) Är roligt att ha magen dokumenterad. Vissa bilder ser den ut att vara groteskt stor på haha. Men så stor är den ju egentligen inte...

Nä nu kallar sängen, ska ju upp riktigt tidigt imorgon...

Föräldrautbildning

Japp idag va det då dags för föräldrautbilning igen, den tredje i ordningen. Idag pratade vi om smärtlindring och fick se en förlossningsfilm. Blev förvånad över att filmen va så bra som den va :) Trodde det skulle vara nån film från 80talet eller nått men den va nog inspelad bara för nått år sen. Blev faktiskt lite mer lugn av att se den...Sista tiden har jag hettsat upp mig själv inför den kommande förlossningen...Jaja, de går upp och ner kan man ju säga. Sen pratade vi ju om smärtlindring med. Det mesta kännde jag att jag redan visste eftersom jag läser allt jag kommer över. Men de är ju som bra om Christer har hört allt det där med. Måste dock säga att hon som håller i kursen är minst sagt tråkig. Blir totalt oinspererad...Kom på mig själv flera gånger idag att jag satt och tolkade i huvudet :) Funderade över teckenval och varianter haha... Är väl kanske inte riktigt det jag ska tänka på just då men vad gör man inte.

Har precis satt upp gardiner inne i barnrummet :) Blev så fint så! Så snart väggmotivet och skänken är färdig så ska ni få se resultatet ;) Men är redan nu så mysigt där inne. Jag går in lite titt som tätt och sätter mig i den nya fotöljen och bara myser. Tittar på den färdigbäddade spjälsängen som bara väntar på att Liten ska komma och sova där :) Mysigt är vad det är!

Fick ett roligt samtal och en glad nyhet idag med. S jag längtar redan nu till sommarn ;)

RSS 2.0