Dagen i bilder :)

Dock ingen bra kvalite på bilderna då alla är tagna med mobilen :P Men dom får duga...



Pyjamasfis med sina favvisar :) Liten bild för den har ni ju redan sett ;)



Promenad ute i det fina vädret! Underbart härligt :) Alva sov i 2 1/2 timme :P



Busig tjej som bara vill pussas med spegeln :) Men vem kan motstå det när det är en sån snygging i den ;)



Ett måste varje dag är såklart att leka med bilen :)



En myssugen donna! Ville inte göra nått annat än att sitta och mysa. Men inte är mamma sen att hänga på de inte :P Självklart får "följeslagarna" vara med! Dom sitter fastklistrade i händerna på henne nästan. Dock lite svårt när hon ramlar och hon ska ta sig upp igen. Förbannad är ett milt ord på hennes humör då :D



Efter en "kladdig" middag blev det bad för lilltjejen! Höll dock på att bli galen då damen i fråga inte ville sitta på rumpan utan bara stå och sparka i vattnet. Busunge! Hann i alla fall med att få dom här bilderna. Titta på ögonen på den nedre bilden...Blåa som baljan :)



Lite kvällsmys framför Playhouse. Kolla vilka som är med ;)



En mycket trött liten tjej som ligger och myser. Gick och "försökte" lägga henne efter detta men se det ville inte hon! Hon skulle minsann vara uppe och titta på top model med mamma :) Så hon och jag satt och tittade på det, hon satt som ett ljus! Min lillskrutt! Men efter det blev det i alla fall natti natti.

Just nu...

är dessa Alvas ständiga följeslagare :) Kitty och Herr Elefant!


Hela veckan lång...

Är jag ledig!! Weee :D Så underbart härligt! Inge ass jobb då det är min lediga vecka (schemat ser ut så) och inte heller har jag tagit på mig nått tolkuppdrag. Är lite svårt dom här veckorna då Christer jobbar och få till att nån har Alva. Men de ska bli otroligt skönt med en ledig vecka med min skrutt :)

Bjuder på en bild på mig och Alva. Har hennes favvojacka på henne, den är såå bra nu då det är lite varmare ute. Helt omöjligt att ha på henne overall när det är så här varmt. Då flyter hon bort :) Mammas gofis!



Åsså en glad tjej på väg till stan :) Rynka näsan är grejen för tillfället :P



Natti natti!

Help please....

Nu ber jag er mammor om hjälp igen :)

Eftersom Alva ska få en efterlängtad kusin snart så har vi lånat ut Alvas babyskydd (samt att hon snart ändå är för stor för den). Istället har vi lånat kusin A´s båda stolar. En Britax two-way och en Acta Graco Cosmic. Just som det är nu så har vi bara provat Britaxen, den andra har vi inte instalerat än. Hur som haver så tycker jag inte riktigt Alva sitter helt perfekt. Känns inte så ombonat och stabilt. Kan ju vara att jag jämför så mycket med babyskyddet som verkligen var ombonat och mysigt. Så nu till frågan...Vad har ni för stol till era barn? Och vad rekomenderar ni? Kollar man på alla tester så blir man ju helt koko... Har funderat på en BeSafe (dom har ju fått så himla bra i alla tester) men dom är ju bara upp till 18 kilo. Eller så en Britax Multitech (tror den heter så). Tips ;) Någon!?

Måndag

Jaha, ny vecka och nya möjligheter! Dagen börjar med jobb, dygnspass så jag går av imorgon halv 8. Imorgon bär det av till Sundsvall med mams :) De längtar jag till! Längesen hon och jag bara for iväg någonstans. Ska in till stan i sundsvall för mamma ska göra synundersökning och köpa glasögon. Nice! Ja gillar att titta ut briller :) Sen blir det nog lite shopping med hehe. Jag själv behöver nya skor eftersom jag inte har några alls nu. Eller jo, kängor...men vem vill kuta i dom hela tiden. Förra veckan fick jag springa runt i högklackat, liiite halt kan jag säga att det va. Mina stövlar gav upp och dog förra veckan på måndan...helt plötsligt hade jag inte någon sula kvar på ena foten. Lite svårt att gå då :P Så de ska jag då försöka hitta till mig själv, och ett par nya träningsbyxor. Sen till Alva skulle jag behövt leggings i olika färger, strumpor och så ska jag hitta ut nån födelsedagspresent till henne :) Passa på då hon inte är med! Dessutom ska vi nog in på babyproffsen och kika på bilbarnstolar. Kommer nog bli en topendag :) Dock ska vi inte vara så länge utan försöka komma hem i tid.

Gårdagen var en bra dag. Mys med Alva på morgonen, en kort promenad, fix i vardagsrum, besök av Cami och Charlie, promenad igen, jag och Alva hälsade på Linda och Patrik, åsså fix i vardagsrummet igen. Mycket bra dag!

Bjuder på en gammal bild eftersom jag sitter på jobbet och inte har tillgång till mina nya...




Här var hon inte gammal :) Min lilla skrutt! Tänk vad tiden går fort, snart är det där ett år sen...

Bus och semlor

Alva har varit världens goaste idag. Började morgonen med att ligga i sängen och mysa. Frågade henne om hon inte skulle ge pappa en puss. Då tittar hon på honom och vinkar till honom :) För av någon anledning, så fort man säger pappa så vinkar hon. Sötnöt! Sen så frågade jag iegn om han inte skulle få en puss med...så då kröp hon bort och gav honom en god morgon puss :) Sen fick jag med en. Vilken start på dagen!
Efter frukost så började vi tömma vardagsrummet på saker. Alva satt i sin matstol och tittade på medans vi konkade och bar. Tyckte vi va för himla tokiga :) Snäll som hon är så satt hon där tills nästan hela rummet va tomt. Men så tog vi en liten pause och gick till hennes rum och lekte. Busungen min!





Medans Alva sov middag tömde vi då hela vardagsrummet så nu ekar det bra där. Su nu är alltså projekt renovera vardagsrum i full gång. Hoppas de går hyfsat snabbt de här...

På eftermiddan fick vi trevligt besök och bjöd då på semlor. Mums! Alva fick sig en egen liten minisemla :) Samma typ av bulle men med fruktpure i istället och lite grädde. Hon va sååå nöjd att få sitta och äta den själv :)





Resten av dagen känns som det mest har varit en massa bus. Alva går omkring här hela tiden och surrar för fullt. Hon har verkligen blivit duktig på att gå :) Visst hon ramlar om vart annat men hon är lika snabbt uppe igen. Har faktiskt filmat henne idag men det får bli ett projekt imorgon de att få in det på datorn hehe.

Nu på kvällskvisten när jag lagt in bilderna och skulle till att titta igenom dom så satt Alva i mitt knä. Varje gång det kom upp en bild på henne (vilket var ganska ofta :P) så skrattade hon och sa Ava :) Tog ett tag innan jag min nöt kopplade att hon faktiskt sa sitt namn! Min lilla skrutt...hon är snart inte så liten längre...

Nä nu ska jag riva lite tapeter och sen sussa tidigt. Trevlig helg!


Torsdag

Tydligen så bör jag uppdatera här :P

Torsdagen har varit mycket bra i alla fall. Började (tidigt) med en tripp till Kramfors med Alva, Linda och Melissa för lite babysim. Så himla roligt! Känner absolut att det är värt att åka ändå till Kramfors för det här är då mycket mer min grej än det som är i Österåsen. Och nu menar jag INTE att det inte är bra där. Det passar bara mig och Alva bättre i Kramfors. Så det är mycket trevligt att vi får sällskap av "kusin och faster" :)

På eftermiddan bar det av till jobbet. Har haft en toppenkväll här med en massa skratt :) Min brukares mamma kom hit och hade med sig en påse med så fina sker till Alva. Hon är jättejättteduktig på att sticka och hade gjort en sån fin kofta med tillhörande mössa som såg ut som en jordgubbe :) Sen ett gäng med strumpor och vantar! Tusen tusen tack! Det uppskattas otroligt mycket! Ska ta nån bild sen och visa hur fint det va :)

Imorgon så ska vi ÄNTLIGEN åka och få träffa lilla Hillevi! Det är ju nästan så man skäms att det inte blivit av tidigare. Lillsessan är ju faktiskt född 11 november! Jaja, bättre sent än aldrig får man väl säga då. Men imorn ska vi i alla fall dit och köpa med oss pizza och käka tillsammans. Väldigt trevligt ska det bli. Me like.

I övrigt har vi inga planer alls för helgen vilket känns väldigt väldigt skönt. Bara vara! Eller...ja just de ja...Christer har tydligen planerat att vi ska tömma vardagsrummet :P De är ju kanske inte så bara. Jag tycker dock att man kanske ska ha bestämmt vad man ska ha på väggarna innan man börjar riva och slita. Men det är ju jag de :P Men å andra sidan skulle det ju vara otroligt skönt om vi kom igång. För jag hoppas hoppas hoppas verkligen att det ska vara klart tills dess att Alva fyller ett år. Skulle ju vara skönt att ha ett vardagsrum om det kommer en massa folk hehe. Så jag kanske helt enkelt får ta och bestämma mig för vad jag vill ha och sluta vela. Hur som haver så bär det av upp på Åhmans imorgonbitti för att låna hem lite pärmar.

Nä nu ska jag försöka lägga mig i tid så jag är utvilad imorgon. Natti natti!!

Uppenbarligen...

så har jag väldigt svårt att gå och lägga mig. Det är nästan alltid såhär då jag är på jobbet :) Man tycker ju att man kanske borde passa på och gå och lägga sig i tid...men nä! Ikväll hade jag absolut tänkt jag skulle sova i tid. Tänkte nämligen kurera mig till imorgon. Har jobbat hela långa dagen...Först tolkat från tidiga morgon till 4 och sen åkte jag på jobb nummer två här i stan. Är fortfarande kvar, jobbar tills imorgon bitti. Så ikväll när vi kom "hem" efter alla turer så började jag helt plötsligt att känna mig sjuk igen. Jätteont i halsen och även tryck och värk i örat och så gick det ett tag så kom hostan :( Kände verkligen att nu vill jag inte vara med nå mer! Men jag tryckte i mig nån alvedon, tog en halstablett och ställde mig i duschen och duschade skållhett :) Så nu känner jag mig en aning piggare :P Hoppas det håller i sig! För nå mer sjuk känner jag INTE för att vara. Dessutom så har jag inte tid för det heller! Imorgon är det en MASSA möten hit och dit, babrytmik (som jag har längtat) och sen på kvällen är det HERA. Torsdag är det babysim i Kramfors och sen jobb. Har jag tid att vara sjuk kanske?? NEJ!

Hemma händer det ett och annat med. Lillskruttan tränar att gå mer och mer för varje dag. Är så duktig såå! Hon har världens balans så stå gör hon mest hela dagarna. Förut har hon mest velat gå mellan mig och Christer om vi sitter på golvet men nu så traskar hon iväg för sig själv lite titt som tätt :) Gofisen! Ska försöka mig på att filma nån snutt och försöka lägga ut så ni får se :P
Sömnen har blivit lite bättre. Hon har sovit flera hela nätter i sin egen säng men ibland så vill hon komma över till oss. Men de är inte det där hysteriska gråten/skriken längre vilket är skönt.
Tror nog allt en 5:e tand är på g...tycker mg se nånting komma i överkäken. Samt att hon är väldigt grinig och klängig för tillfället. Eller så är hon bara mammasjuk hehe :)

Sen blir det renovering av vardagsrummet snart med. Pust! Det är ett kapitell för sig de...Men snart så drar det igång. Blir nog bra tillslut :P

Nää..sova och kurera sig va de! Natti natti på er :)

Äntligen

Äntligen så börjar vi bli lite friska...eller ja i alla fall jag och Alva. Nu när vi börjar bli ok så har ju allt börjat för Christer istället. Hoppas han får det lite lindrigare än mig i alla fall. Alva åkte ju på magsjuka på nyår och den höll i sig ett bra tag :( Jag åkte på en dunderförkylning med bland annat öron och ögoninflamation samt att jag blev uan röst i fem dagar. Inge skoj! Så nu är det Christer som låter som hesa Fredrik hemma istället. Hoppas det går över fort!

Tusen tack för era tips och råd på förra inlägget. Alltid bra att få kloka råd av er mammor :) På bvc sa dom ugnefär desamma som ni hade sagt. Att det nog är en period hon är inne i nu. Att det händer så mycket nu så dom har så otroligt mycket att bearbeta att det gör att dom drömmer mycket mera nu än förut. Samt att det kan
vara en släng av separationsångest. Hur som haver så blir det nog bättre snart :)
När vi va på bvc så blev det ju naturligtvis vägning och mätning av lilla fröken. Eftersom hon inte varit så pigg och inte kunnat äta så bra så hade hon ju inte ökat så speciellt på vikten. Vågen stannade vid 10 månader på 9160 gram och så var hon 74 cm lång. Min stora tjej!

Idag har jag jobbat...eller jag jobbar fortfarande :P Till imorgonbitti! Inte så länge kvar nu innan jag ska gå på mammaledighet igen. Ska bli så underbart!! Bara få rå om min goplutt igen, lovely. Men jag ska fortsätta jobba lite... 25 % vilket innebär varannan helg. Sen ska jag ju självklart tolka med så mycket jag bara kan :P Men ändå! Jag kommer ju vara hemma tokmycket! Så så blir det fram till september :) Vill vänta med dagis till efter sommaren när Alva har hunnit blivit lite större. Tror det blir jättebra!

Nää nu ska jag göra natt här på jobbet, passa på och lägga mig tidigt så jag får sussa skönt :) Natti natti!


Jag undrar...

Ni som läser min blogg och har barn i ugnefär samma ålder... Vilka sovrutiner har era barn? Hur mycket sover dom på dagen? När lägger dom sig för natten och hur länge sover dom? Är dom vakna något under natten eller är det hela nätter som gäller?

Anledning för jag undrar är att Alva sover allt sämre och sämre. Hon har alltid sovit jättebra, hela nätter i sin egen säng men nu så vaknar hon helt panikslagen flera gånger (nästan) varje natt. Nästan omöjligt att trösta henne :( Tror nästan att hon kanske drömer mardrömar... Men vad ska man i så fall göra?? Huga, lillstackaren... Ska på bvc imorn i alla fall så jag ska passa på att be om lite tips och råd där. Men det är alltid bra att få tips från er mammor med ;)

Hoppas på många svar :P Tack på förhand!

Sovfrippa

Min älskade nyvakna gofis i sovfrippa :P







Min hatt...

den har tre kanter. Tre kanter har min hatt...och har den ej tre kanter då är det ej min hatt :)






Sjuk

Jaha...så var det min tur då att bli sjuk :( Blää! Hela kroppen gör ont, är stel som en pinne, huvudvärk och halsen bränner. Härlig start på 2011! Slutar jobba om ca 15 minuter i alla fall. Skönt att få komma hem och kurera sig hemma. Blää de va ju inte såhär min lediga vecka skulle bli! Hoppas de går över snabbt...

Gott Nytt År!

Så var 2010 över, bästa året i mitt liv så här långt. Sista dagen på året var dock inte så rolig för lillskruttan. 40 graders feber och dålig i magen :( Lillhjärtat! Men snäll och go ändå, bara väldigt väldigt trött. Firade in det nya året uppe hos Maria och Mattias med Mats-Jörgen och Katarina samt alla barn. Mycket trevlig kväll, god middag och lugnt och skönt. Min lilla sjukling satt som ett plåster på mig mest hela kvällen och halvsov. Men ju längre kvällen gick desto piggare blev hon. Skönt! Imorse fick vi sovmorgon och låg sen alla tre och myste i sängen. Alva verkade dessutom ha sovit bort det mesta av febern. Hoppas den inte kommer tillbaka bara.

Till veckan är jag ledig HELA veckan :D Förstå så underbart! Love it!

RSS 2.0