Jag undrar...

Ni som läser min blogg och har barn i ugnefär samma ålder... Vilka sovrutiner har era barn? Hur mycket sover dom på dagen? När lägger dom sig för natten och hur länge sover dom? Är dom vakna något under natten eller är det hela nätter som gäller?

Anledning för jag undrar är att Alva sover allt sämre och sämre. Hon har alltid sovit jättebra, hela nätter i sin egen säng men nu så vaknar hon helt panikslagen flera gånger (nästan) varje natt. Nästan omöjligt att trösta henne :( Tror nästan att hon kanske drömer mardrömar... Men vad ska man i så fall göra?? Huga, lillstackaren... Ska på bvc imorn i alla fall så jag ska passa på att be om lite tips och råd där. Men det är alltid bra att få tips från er mammor med ;)

Hoppas på många svar :P Tack på förhand!

Kommentarer
Postat av: Ewe

Det problemet har jag inte haft med Nino direkt. Det var ett tag sen när han vakna mitt i natten och var ledsen, vilket till störst chans berodde på mardrömmar, men efter en flaska välling (hungrig också tydligen) så somnade han lugnt och stillsamt igen.

Hans rutiner är 20.00 kvällsflaska och sömn, 08.00 morgonflaska och mys/lek. Därefter sover han en stund på förmiddan (om han är trött) och alltid 1-2ggr innan kvällen (totalt ca 1h/gång).



Kan ju vara så att din Sessa har lärt sig något nytt om sig själv och omvärlden och därför sover lite sämre och vaknar upp på natten.

Du ska se att det säger bara poff så är det nästan som att det aldrig hänt ;)

2011-01-13 @ 20:15:31
URL: http://tillsammansmedmittmirakel.blogg.se/
Postat av: Sandra - mamma till Moa (13/3-10)

Innan jul och flytt och så, så sov Moa rätt oroligt om nätterna - mycket vakna och ta upp för att söva om i famnen.

Men sen under julen hos mamma började hon sova bra igen, bara att ge nappen lite då och då. Och det har fortsatt nu efter flytten med :)



Som du beskriver det var väl ungefär som Moa hade det innan jul isåfall..



Moa brukar lägga sig runt 20 på kvällen, sover till 9 - 9.30 (med några napp-in-stopp då).

Sen antingen en eller två gånger under dagen, det har börjat bli väldigt olika från dag till dag. Idag blev det helt plötsligt tre :p

2011-01-13 @ 21:25:33
URL: http://raskaana.blogg.se/
Postat av: Mia

Hej Jennie!



Kanske det har ngt med separationsångesten som brukar komma i den åldern?! Vet många av mina kamraters barn i den åldern som har sovit toppen ända tills ca 10 månader. Med Theo är det svårt att säga om nån sån förändring för han har alltid vaknat på natten (dock har det minskat till en gång/natt nu). Men jag har läst att många barn i den åldern kan till och med vara rädda att sommna för då "försvinner" mamma o pappa. Hur som helst om det är det så är det ju övergående. Bra ialla fall du ska på Bvc så du kan fråga där för säkerhets skull. Ha det gott och hoppas det ordnar sig för prinsessan din:-)



Kram Mia

2011-01-13 @ 22:55:01
URL: http://miasotommys.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag tror oxå på någon form av separationsfas. kramar och strykningar är bra medicin =)

2011-01-14 @ 07:47:21
Postat av: Petra

Vi har så att Jolie som är 11 månader sover 1-1,5 h/ dag en gång. Sedan läggr vi henne klockan 19 och hn vaknar nästa dag mellan halv åtta och nio. Hon vaknar på natten och är lite hungrig ibland skriker hon så man får lyfta upp henne, är som mardrömmar hon blir lugn bara hon får lite närhet. Alla barn är ju så olika. Vad de kräver, vissa barn behöver sova en massa på dagen andra inte. man får försöka hitta det som är bäst för ens lilla.

2011-01-17 @ 13:01:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0