Sommaren är kort...

Ojoj vad tiden går fort, snart är redan juli månad slut. Vart tog den här sommaren vägen egentligen?? Tycker allt att allting går alldelses för snabbt. Vill bara bromsa och njuta av allt! Lillan växer förstås så det knakar :) Min älskade gofis är så underbart snäll så hon skämmer bort både mig och sin pappa.
Börjar redan gruva mig faktiskt för att börja jobba igen. Jag vill inte!! Jag vill bara vara hemma med Alva och mysa :) Men Christer har ju lika mycket rätt han att vara hemma och de hade vi ju bestämt sedan länge tillbaka att från och med nov så ska han han vara hemma. Men just nu känns de fasligt jobbigt :( Jaja..är ju ett tag kvar till november haha :D En annan grej med det här med november är ju att jag ska ha slutat amma tills dess med... Har hela tiden sagt att max 6 månader ska jag amma. Men nu när Alva äntligen har börjat blivit lite snabbare på den fronten (vilket nu är 30 min och inte 2 timmar :P ) så tycker jag de känns så konstigt att jag ska sluta. Ja de blir nog bra det med....som sagt är ju inte nov än på ett tag.
På tal om mat så har ju skruttan börjat få smaka både det ena och det andra nu. Hon äter numera gröt en gång om dagen, oftast när vi äter middag. Banangröt är det som står på matlistan och det är otroligt populär! Hon blir helt tokig om jag är lite för seg med att sleva in en ny sked. Sen när gröten är slut..ja de ska vi inte tala om. Tror hon nog skulle kunna trycka i sig hela paketet nästan. Men de är ju bra att hon tycker det är gott :) I övrigt har hon fått lite små smakportioner och hon har då inte rynkat på näsan åt nått än. Utan allt går ner med ett leende.
Som sagt, har ett otroligt snällt barn. Har hon bara en torr blöja fått lite mat och fått sova en sväng så är hon som en solstråle mest hela tiden :) Sover som en liten nöffe gör hon med, 10-12 timmar varje natt utan att äta. Hon tyckte det nog va fasligt bra att hon äntligen fick lite föräldrafritt och fick flytta in i eget rum. Gofisen!

Nää om man skulla ta och lägga sig i snarklådan, tror de är en bra ide. Natti natti!!



Underbar dag!

Dom senaste tre nätterna har Alva sovit i sin spjälsäng. Hon har alltså flyttat från vaggan i vårat rum in till sitt eget rum :) Det funkar hur bra som hellst! Inga problem över huvud taget, faktum är att hon verkar sova bättre där. Den senaste tiden har man märkt att hon hellre vill sova på mage istället för rygg. Men i vaggan så har det som varit lite trångt för henne att vända på sig. Men nu har hon gott om plats så när man hämtar henne på morgonen så ligger hon numera på mage :)
Denna dagen började med att jag vaknade klockan 7 mycket förvånad över att klockan va så mycket och ingen liten skrutt hade vaknat. De andra nätterna har hon vaknat vid 5 och fått komma över till våran säng, äta lite och sen somna om. Men nu så va då klockan 7 och fortfarande ingen Alva vaken :) Hörde henne dock att hon höll på å snurra på. Så halv 8 va hon vaken och fick komma över till våran säng. Trodde natuligtvis att det nu skulle vara "morgon" men så fort hon hade ätit så slocknade hon igen. Så klockan 10 när Kim ringde på Christers telefon då vaknade vi alla tre :P Skönt med sovmorgon! Hihi :)
Så blev det frukost när även Alva fick äta lite. Hon har nämligen börjat prova lite banan :) Vilket hon tycker är gott men lite svårt att veta vad man ska göra av det. Så efter det så gick jag och Alva ut och la oss på baksidan, jag för att sola och Alva i sitt "tält" för att leka. Myspys!
På eftermiddan har det bara varit en massa mys i soffan. Goungen min! Dessutom har hon gått och blivit en riktig tuttunge. Hon som aldrig varit speciellt förtjust i att använda tutte...men nu så sitter den där titt som tätt. Mycket praktiskt måste jag säga! Kan bero på att det förmodligen kliar i munnen då hon håller på att få bissingar :) Så då är tutten bra att ha!

Nä nu ska jag och gubben ta lite kvällsfika och försöka gå och lägga oss i tid för en gångs skull. Imorgon ser det ut att bli sol igen, me like!

Presenter

Alva har fått två superfina presenter nu nyligen som jag tänkte jag måste visa er.

Denna lekmatta har Christers faster Sylvi gjort. Helt underbart vacker!


Dom här fina bokstäverna fick Alva av Lisa. Passade såå fint i hyllan inne på hennes rum :)


Tack så jättemycket!!!

Från rygg till mage!

Efter ett väldigt kämpande den senaste tiden så lyckades äntligen lillskruttan vända sig från ryggen och över till magen. Och nu helt plötsligt så är det inga problem alls :) De gäller bara att dom får in rätta knycken så sen så :) Skoj va de för jag låg bredvid henne när hon gjorde det. Hon blev så glad så glad då hon äntligen kom över på magen. Gofisen!

En bild från gårdagen som spenderades uppe hos mamma och pappa. Varmt som skjutton va de! Alva hade sin nya fina sommarklänning som hon har fått av sin farmor.







Jo! Alva har börjat sitta i barnstol nu med :) Så underbart skönt att ha henne i samma höjd som en själv då man sitter och äter. Hon tycker det är superskoj att sitta och leka med sina saker där :) På bilden provsitter hon för första gången



Nä nu ska jag se om skrutten vill sova en sväng så ska jag försöka passa på att måla lite bräder...

Flyr fältet!

Idag åker jag, Alva och Cami upp till mina föräldrar och är där över dagen. Christer och Hasse har börjat med vårat tak och lever om som en skock med elefanter :P Så vi tjejer flyr fältet som sagt. Så idag väntar lite sol, eventuellt bad (va 22 grader i vattnet där igår) och en massa slappning. Nice!

RSS 2.0