Bloggar

Jag har gått och blivit en riktig bloggnörd! Inte så att jag skriver tokofta eller så utan att jag läser och följer en MASSA bloggar. Dessutom är typ hälften av dom på folk jag inte ens känner, vissa vet jag kanske inte ens vilka dom är. Men det är så skoj :) Tycker om att läsa om folks vardagsproblem, renoveringar, barnuppfostran, kamp mot viknedgång m.m Men ibland känner man sig som en liten bov som smyger runt haha. Men jag tänker så här...alla som skriver borde ju veta att vem som hellst kan komma in och läsa. Annars så får man väl skaffa en lösenordskyddad blogg, eller...? Jag tänker då hur som haver fortsätta med mitt kringsnokande då jag inte har särskilt mycket för mig om dagarna nu för tiden :) Nån mer som gör som jag??

Onsdag

Mitten på veckan då...ja snart kommer det att vara fredag igen :) Jag säger ju det, de är bara fredagar hela tiden! Idag har jag inte gjort mycket alls, typ ingenting...Har mått så jäkla illa hela dagen så jag har inte kännt för något alls. Blev ju lite skottat i alla fall och efter det så kom Katarina och Anton hit en sväng. Snodde ihop en fruktsallad till oss, mums så gott de va :) Att man inte gör det oftare egentligen?! Är ju så enkelt och så otroligt gott... Snart blir det i alla fall HERAkväll med tjejerna hemma hos Cissi. Ska bli väldans trevligt! Sist vi sågs va ju innan jul så de va ju ett tag sen nu, nu är det ju snart februari ju. Blir nog en hel del surr ikväll kan jag tänka mig :) Måste nog faktiskt ta och göra mig i ordning tror jag, Maria hämtar upp mig om 5 minuter så.. :) Ha en trevlig kväll, de tänker jag ha ;)

Pust!

Va precis ute och skottade upp en gång in till huset, inte mitt smartaste drag hittills. Är mer död än levande nu...Pust!

Godisråtta...

är precis vad jag har gått och blivit. Fy bubblan säger jag bara! Jag som aldrig har varit nån speciell godisätare kan inte vara utan sura nappar och choklad just nu. Besatt!! När bebsien har kommit är det då slut på dom här dumheterna, så de så :)

I natt jag drömde...

Drömde att våran älskade lilla bebis va hos oss, så underbart fin! Snacka om att bli besviken när man vaknade och upptäckte att magen fortfarande va kvar och att det bara va en dröm...

Fredag igen

Ja så va det då fredag igen :) Jag säger som jag sa förra året med, det är bara fredagar hela tiden! Skönt då är det ju helg hela tiden tänker ni men nej det är inte så jag menar...de är bara fredag. För helgen den schvissar förbi minsan. Jaja, just nu gillar jag att det är fredag i alla fall. Fredagar är ju dessutom den dagen då jag går in i en ny vecka, så idag är det vecka 34 (33+0). Det går såå snabbt :) Men inte tänker jag klaga inte...nej nej. Vill mer än gärna ha en liten bebis redan nu haha. Längtar!

Är väldigt skoj att så många har varit in och gissat på förra inlägget. Så nu får vi se om det är någon som har rätt, skoj skoj! Själv har jag inte gissat på om det är en tjej eller kille...ändrar mig från dag till dag :) Men jag har länge trott att den kommer den 18e, trots att jag hoppas på att den ska kika ut en vecka eller två för tidigt :) Får hoppas på att jag inte är bra på att sia. Sen har jag ju drömt att den skulle väga 3529g så vi får väl se...

Sen måste jag tacka för alla tips jag fått om halsbrännan. Det ju lite skoj att läsa om att man säger att barnen då får mycket hår. Hade jag aldrig hört :) Så vi får väl se, borde va en hårig liten bäbis i så fall som kommer.

Imorgon blir det IKEA för hela slanten, har såå mycket vi måste handla. Skönt att passa på att åka nu i helgen, precis innan alla har fått lön. Så vi hoppas på att det inte kommer vara så mycket folk. Ska köpa en spjälsäng och en fotölj till barnrummet, samt en MASSA småsaker. Hihi, ska bli så skoj att få göra ordning där inne :) Vi fick ju tapetserat klart där härom dan och så kommer Anna på måndag för att måla på väggen. Så nu är det nog dags för mig att börja måla möbeln som ska vara där inne. Blir nog till att börja lägga golvet ikväll och fortsätta sen på söndag. Åh de kommer bli så fint!

På söndag kommer min Lisa hit :) Ska bli skoj så skoj! Va alldeles för längesen nu. Visst vi sågs en sväng för nån vecka sen men inte på riktigt. Förr va vi ju med varandra jämt! Så de kommer bli väldigt nice att få rå om henne i några dagar :) Me like! Därför måste jag nog ta och göra ett ryck med blårummet med...för där ska Lisa sova :) Hehe, är ju bra om man kommer fram till sängen då ;) Vi har använt det rummet som föråd nu ett bra tag. Så jag får nog ta och rensa lite. Så jag kanske ska ta och göra ett ryck nu...först städa undan på golvet inne i barnrummet och sen så det blå...Japps..verkar vara en bra plan för den här fredan.

Trevlig helg!

Gissa :)

Tänker sno Sofias skojiga ide och be er att gissa lite :) Tänker bjuda på lite bilder av mig själv nu i vecka 33 (32+0) och be er gissa på följande :
Vilket kön tror ni det blir?
När kommer Liten? Datum och tid (Beräknat datum är den 11e mars)
Vikt och längd?
Sen om ni har några förslag på namn :)















Ska bli väldigt intressant att se vad ni tror samt vem som gissar rätt :)

Less

Halsbränna från helvetet är vad jag har, fy fan. Är så less nu att det aldrig vill försvinna...blir snarare bara värre och värre. Hade lite halsbränna i början av graviditeten med men det går ju omöjligt att jämföra med detta. Är det nån som har nått bra tips hur man mildrar/får bort fanskapet så mottages det tacksamt!

Torsdag

Idag har det varit en riktig pissdag! Inget speciellt som har hänt eller så men den har inte varit bra helt enkelt. Vaknade kanske på fel sida imorse, vad vet jag. Hoppas i alla fall på att morgondagen ska bli bättre. Då ska jag och Cami ner på stan en sväng så de blir nog topp :) Längtas!

Fartfylld tisdag

För mig som inte gör så många knop alls här på dagarna så blev den här dagen full med göra :) Klev upp riktigt tidigt, redan klockan halv 8! Åkte sen ner till stan och in till sjukgymnasten, där fick jag prova på en tens apparat. Mycket skönt! Så nu har jag en sån här hemma som jag kan använda mot värken i fogarna, blir nog bra det. Efter det så åkte jag raka vägen upp på Åhmans för att välja tapeter till barnrummet. Blev ju som brottom med det eftersom vi får hjälp med tapetseringen på torsdag! Så jag hade inte så mycket att välja på utan de va att ta det som dom hade hemma...för dom som va bestälningsvara på va det inte säkert dom skulle hinna få hem innan torsdag. Men jag hade nästan helt bestämt mig innan vad jag skulle ta så de blev nog bra. Hade inte så mycket att vela på nu haha. Blir i alla fall samma vita tapet som vi har i hallen, en mycket enkel tapet. Sen så ska Anna måla ett stort motiv på en vägg så det blir lite mer som en fondvägg. Blir nog superfint...gäller bara att bestäma vad man ska ha för motiv med. Hmm...men det lutar väldigt mycket åt en bild från Björnbröder :) Väldigt söt! Är så skoj att Anna ville måla, hon är såå duktig! Så det blir nog toppenbra tror jag! Efter att jag köpt tapeter åkte jag iväg och hämtade Katarina och Erika för en tjejlunch på stan. Alltid lika skoj att luncha med brudarna. Så det blev en hel del surr och skratt :) Me like! Lämnade av dom på deras jobb igen lagomt tills jag skulle upp till barnmorskan. Där gick det bara bra, allt såg bra ut som vanligt. Har ju leat över kurvan hela tiden men nu började jag närma mig den lite mer. Sf måttet nu i vecka 32 (31+4) va 31 och bebisens hjärtljud låg på 142, vilket va samma som sist :) När jag va klar där så blev det affären en sväng. På hemvägen ringde jag mor och far och hörde om inte dom ville koma på middag. Det ville dom såklart så väl hemma skulle jag börja förbereda...jaha..då hade jag glömt köpa ströbröd till köttfärslimpan..hmm typiskt! Jaja, då gör jag väl lasange då istället tänkte jag men då hade jag inte tillräkligt med qourn hemma. Så tillsist blev det kyckling i ugnen med ris och sallad. Blev toppenbra såde va ju inga problem men störigt bara när man har tänkt en sak. Jaja, nu har jag ju matförslag till två andra dagar istället :)
Nu har mamma och pappa precis åkt hem och jag har suttit och kollat runt efter möbler till barnummet. Mamma erbjöd mig en skänk som vi hade förut då vi bodde på Östmansvägen och de tackade jag ja till direkt. Ska bara måla den lite så blir den nog tipp topp fin :) Så nu slipper jag köpa en byrå eller skänk, perfekt. Istället har jag nu koncentrerat mig på att försöka hitta en fotölj. Vill ha en liten mysig fotölj inne i barnrummet, så kan man kasnke sitta där och amma sen, eller läsa saga. Hihi, myyssss!! Så här ser den ut...vad tror ni?



GLAD!

Det ordnade sig med försäkringskassan :) Är så otroligt glad just nu! Tack för det, det behövde jag. Tack tack tack :)

Östersund

Idag är det söndag och sista dagen i Östersund. Har varit en toppenhelg! I fredags kom vi till Lasse & Gun-Marie strax efter 7. Hade gjort en vända på Lillänge före så där för blev det lite senare än tänkt. Väl framme blev det i alla fall pizza och lets dance :) Perfekt för en fredag! Lördan va de shopping som stod på schemat, i alla fall för Christer haha. Han handla och handla och handla! Men han fick verkligen tag på toppensaker till mycket bra priser, blev flera par jeans, skjorta, kalsonger, jacka, flecejacka m.m. Mycket fina saker! Själv handlade jag mest ingenting, lite underkläder de va allt. Jag sparar mitt till senare haha :D Längtar såå till att få köpa nya kläder efter att bebisen har kommit! Så idag är det alltså söndag...jag och Gun-Marie sitter här i soffan i vardagsrummet med varsin dator :) Har bra precis klivit upp. Skönt med lite sovmorgon! Christer och Lasse dom va uppe med tuppen i morse dom och tog och åkte ut till Kårviken för att kolla om allt va ok. Har ju varit så enormt kallt så det kan ju vara bra att kika så inget har frysit sönder. Nu är dom på väg hem så vi väntar på dom så vi ska fika tillsammans. Mys! Sen idag ska jag och Christer tydligen åka och köpa en dörr...får se hur vi ska få plats med det i bilen. men Christer brukar ju va bra på det där med att packa så det ska nog gå. Sen blir det en till liten vända på Lillänge tror jag, Christer ville nog kolla på nån telefon och kamera. Sen efter det ska vi åka och hälsa på Lisa och Janne en sväng :) Ska bli roligt att se dom, va alldeles för länge sen nu. Så de blir nice :)
Lasse tror i alla fall stenhårt på att det är en liten tjej vi väntar :) Är så skoj när man får höra vad alla tror! Själv vet jag inte alls...Går som fram och tillbaka. Men Lasse han säger att han vet att det är en tjej och så tror han att hon tänker komma nån vecka tidigare än planerat, typ i slutet av februari. Låter tokbra tycker jag som är less på att vara grvid nu :) Så jag hoppas att han siar bra ;)
Nää nu ska jag kolla på skidskytte här och hålla tummarna för Helena och dom andra. Hejja hejja!!!!

Men vilken dag!

Idag har då ingenting gått som det ska...så otroligt frustrerande!
Började med att min tokfulla påse som skulle till pappersinsamlingen gick sönder typ två steg från bilen så alla tidningar och papper åkte över hela parkeringen. Jätteroligt att ställa sig och plocka med det i 33 minusgrader! Sen åker jag till Långsele och stannar för att tanka och när jag ska starta bilen igen så är den död. Jaha tänker jag..de är bara att ringa Christer då...men NÄ då har jag glömt mobilen hemma. Jag tar väl ALLTID med mig den när jag ska åka någonstans. Jaja, in på macken och får låna telefonen där och ska ringa Christer. Då SVARAR inte han! Ringer och ringer och ringer men icke... Står där och funderar på hur jag ska lösa det här...kan ju inte särskilt många telefonnummer i huvudet. Kommer tillslut på Emmas och ringer henne så jag får Jonas nummer så till sist får jag tag på Christer. Han kommer dit och startar bilen med startkablar, ner på hanns jobb och lämnar bilen där och får ta den andra bilen. Åker på affären för att handla lite småsaker och när jag kommer ut så får jag inte upp bilen. Jag trodde allvarligt jag skulle bli knäpp! Då har dosan till bilen gått sönder och eftersom jag hade låst med den så kan jag inte använda nyckel och låsa upp med för då går larmet... Så min älskling får rycka ut IGEN stackaren...kommer och fixar och sen när han ska sätta sig i sin bil som gått på tomgången så har den låst sig från insidan. Men som tur är så funkar inte en dörr som den ska så den går att öppna. My god va less jag va vid det här laget! Så vad det dags att åka till mormor och morfar som va de egentliga ärendet i Långsele. Dom har det så kallt i sin lägenhet och vi hade ett elelement hemma så jag tänkte jag skulle åka dit med det. Väl där så är mormor i upplösningstillstånd för då är morfar jättedålig igen. (han har åkt skyttetrafik mellan sjukhuset och hemmet i flera månader nu). Går in och tittar till morfar som är riktigt ledsen och inte kan andas. Så vi ringer både efter mamma och ambulansen och sen hjälper jag mormor att packa en väska till morfar. Mamma kom precis innan ambulansen och åkte efter dom i sin bil. Jag stannade med mormor ett tag och såg till att hon lugnade ner sig lite och fick i sig lite mat. Nu har jag tillslut kommit hem utan att det har hänt något mer. Så nu sitter jag här och är orolig för lilla morfar. Stackaren är inge kry alls :( Är så arg på sjukhuset som bara skickar hem honom hela tiden när han bara blir sämre och sämre för varje gång. Vart är sjukvården påväg egentligen! Är så arg! Nu hoppas jag då det går bättre för honom den här gången, nu är ju mamma med där nere med. Så jag hoppas hon kan ställa lite krav. Men de verkar inte vara så lätt... Håll tummaran för att allt går som det ska!

Idag ska vi ju åka till Östersund med..känner mig väldigt skeptisk att sätta mig och åka så här lång i den här kylan. Men men, nu tycker jag inte saker och ting kan gå mer fel idag! Men för säkerhetsskull så har vi packat in en massa extrakläder i bilen, utifall det skulle hända nått! Så håll tummarna för det med, att vi klarar oss fram och tillbaka till Ösd utan massa strul. Trevlig helg!

Tiden går så fort

Tyckte nyss jag hade lite nedräkning inför vecka 30 och nu går jag in i vecka 32 imorgon. Herre je vad tiden går snabbt :) Men de är bra det, då kommer Liten snabbare till oss. Går inte med ord att beskriva hur mycket jag längtar! Längtar att se vad det är för liten en som gömer sig där inne, vem den är lik, vilken personlighet den har...ja allt! Längtar efter att få barnrummet klart så jag kan gå och drömma inne bland Litens saker. Längtar efter att få pyssla på där inne och göra hemtrevligt. Längtar efter att få köpa lite mer barnkläder :) Håller mig stenhårt från att köpa nånting...har hittills bara köpt en enda body! Helt otroligt haha. Sen längtar jag naturligtvis till att inte ha den här jättemagen längre. Att kunna böja sig fram och ta på sig skorna utan problem, inte känna att man nog kräks om man pressar sig fram en mililmeter till. Nää det ska bli väldans skönt att slippa den här extra vikten, lovely! Men jag har börjat fundera över vad otroligt tomt det komer kännas...ingen som sparkar en i magen med jämna mellanrum. Man har ju som vant sig vid det nu...att ha nån som buffas på en hela tiden. Det kommer jag sakna, att ligga och känna på hur Liten rör på sig. Å andra sidan så kommer jag ha en liten bebis jag kan ligga och snusa på hela tiden istället, och de slår nog det andra :) Åh vad jag längtar!!!


Tiden går så fort

Tyckte nyss jag hade lite nedräkning inför vecka 30 och nu går jag in i vecka 32 imorgon. Herre je vad tiden går snabbt :) Men de är bra det, då kommer Liten snabbare till oss. Går inte med ord att beskriva hur mycket jag längtar! Längtar att se vad det är för liten en som gömer sig där inne, vem den är lik, vilken personlighet den har...ja allt! Längtar efter att få barnrummet klart så jag kan gå och drömma inne bland Litens saker. Längtar efter att få pyssla på där inne och göra hemtrevligt. Längtar efter att få köpa lite mer barnkläder :) Håller mig stenhårt från att köpa nånting...har hittills bara köpt en enda body! Helt otroligt haha. Sen längtar jag naturligtvis till att inte ha den här jättemagen längre. Att kunna böja sig fram och ta på sig skorna utan problem, inte känna att man nog kräks om man pressar sig fram en mililmeter till. Nää det ska bli väldans skönt att slippa den här extra vikten, lovely! Men jag har börjat fundera över vad otroligt tomt det komer kännas...ingen som sparkar en i magen med jämna mellanrum. Man har ju som vant sig vid det nu...att ha nån som buffas på en hela tiden. Det kommer jag sakna, att ligga och känna på hur Liten rör på sig. Å andra sidan så kommer jag ha en liten bebis jag kan ligga och snusa på hela tiden istället, och de slår nog det andra :) Åh vad jag längtar!!!


När jag hör din röst

Har precis läst ut andra boken av Stephenie Meyer och jag kan inte förstå hur jag ska kunna låta bli att läsa den tredje nu på en gång! Är alltså andra boken i Twilight serien :) Jag hade redan innan jag läste någon av böckerna bestämmt mig för att jag skulle bara läsa så långt som jag redan hade sett. Det har ju bara kommit ut två filmer så något mer har jag då inte sett. Brukar alltid bli besviken om jag först har läst en bok och sen ser filmen och de vill jag inte ska hända. Därför ska jag sluta läsa nu....även fast jag har den tredje boken bara en meter ifrån mig. Åh jag är såå sugen på att fortsätta läsa!! Men den som väntar på nått gott :) Måste säga att bäckerna är sjukt bra i alla fall. Ni som inte har läst dom borde absolut göra det. men jag är glad att jag läser dom nu i efterhnad och inte före jag såg filmerna. Tror inte jag hade uppskattat filmerna på samma sätt som jag gör nu om jag hade gjort det.
Nä svammel svammel...nu ska jag sluta med att blogga för idag. Har ju faktiskt blivit tre inlägg idag :) Märks tydligt vilka dagar det är jag jobbar. Har som mer tid att sitta vid datorn då än när jag är hemma haha.
Sov gott!

Löfte...

Ja då va det dags för det här med nyårslöfte igen då :) Mitt löfte kan jag inte göra mycket åt för tillfället men senare lär det bli desto jobbigare. Jag har lovat mig själv att jag ska få bort ALLA graviditetskilon innan året är slut. Väldigt gärna lång innan året är slut men senast då! Hatar verkligen att se ut såhär... Jag har alltid annars tyckt att det är så otroligt vackert att vara gravid. Ja...på alla andra utom mig själv! Så så fort bebisen är här så ska det här bort. Är min värsta mardröm att jag inte ska kunna få bort nånting alls, att jag kommer gå runt och bara vara tjock. Låter kanske fånigt och ytligt men de skiter jag i,  jag vill bli smal! Så då va de sagt :)
En helt annan sak...Kent frågade mig härom dagen om jag inte hade fått nått sug efter något speciellt nu då jag är gravid. Nej svarade jag, inget speciellt. Visst i början va jag sugen på Ramlösa vilket jag aldrig är annars men de va inte så att jag kände att jag skulle bli tokig om jag inte fick det. :) Men nu efter den där frågan har jag börjat bli nå kompiöst sugen på juice. Har varit det en period nu runt jul och då hade vi inget hemma så då har jag bara gått och varit riktigt riktigt sugen. Men så bad jag Christer handla hem och nu kan jag fan inte sluta att dricka :) Är såå gott! Är ju på jobbet nu och vi var nyss på affärna och handlade och jag blev bara tvungen att köpa med mig en 2 liters juice hit på jobbet. Mums! men jag ska försöka inte dricka så värst mycket, är ju så mycket socker i det så jag ska va lite försiktig. Men det är såå gott :)
Nä nu är snart gratängen klar i ugnen så nu är det nog dags att steka på resten av maten. ;)


2010

Känns så konstigt att skriva det, 2010...måste tänka varje gång för annars så håller jag på att skriva 2100 :) Åh de är det ju verkligen inte! Haha :D
Nyårsafton firades som jag tidigare har sagt hos Patrik och Linda, en mycket revlig fest bidde det minsann. Jag och nyår går inte riktigt hand i hand, tycker verkligen inte om den dagen. Alla har så mycket planer och stora förväntningar att det oftast mest brukar bli besvikelser och en massa fylla. Men nyår 2009 var den bästa på mycket lång tid. Efter jag hade jobbat klart vid 5 så åkte jag hem för att försöka hitta nått i min garderob att ha på mig. De visade sig vare lättare sagt än gjort men tillslut så hittade jag en klänning som jag inte såg helt hopplös ut i. Sminkade mig och fixade i ordning håret och hängde lite bling bling i öronen. Känndes plötsligt lite bättre när jag fick dit det sista :) Sen vandrade vi iväg till värdparet som bor ca 3 minuters promenad från oss, mycket behändigt måste jag säga. Där blev det middag, exotisk planka, MUMS! Sen hade Linda gjort godaste kladdkakan ever till efterrätt. Till middagen blev det allsång och lite uppgifter, mycket skoj. Sen på kvällen blev det både spel och charader och en massa surr. Otroligt trevlig kväll med en salig blandning av folk. Jag som hade sagt att det skulle bli en tidig kväll för min del höll ut och gick och la mig vid 3.
2010 började bra med en lugn och skön nyårsdag, låg mest och tittade på tv hela dagen. Bara myste i soffan jag och älsklingen. Inte ofta vi har sånna dagar så det gillas skarpt!
Idag jobbar jag igen...sista natten här på jobbet. Såå skönt! Jobbar ju en sväng på måndag igen men då ska T och jag bara ha en riktig mysdag, ska gå på stan och shoppa lite och äta lunch. Bara ha det trevligt! Så måndagen räknas nästan inte :)

RSS 2.0