Vill ha!!

Hittade nått som kunde få stå på min önskelista med :P En sån här vill jag ha, en amningsponcho!




Bilderna är lånade från http://www.byleia.com där ponchon säljs! Kostar 375 kr och de kan den nog vara värd tror då jag. Med Alva kände jag mig inte alls bekväm att amma bland folk och jag tror nog inte jag kommer ha ändrat mig till den här gången heller. Så en sån där får de nog bli här framöver!

På samma sida säljer dom det otroligt fina silverhjärtat med som säljs i samarbete för barncancerfonden och Ronald MacDonald Barnfond. Otroligt vackert!



De skulle inte heller sitta fel faktiskt! :P


Alvas önskelista

Ända sedan kusin Theas 1 årsdag i slutet av januari har Alva dagligen pratat om sin egen födelsedag. Hon har verkligen nedräkning! Frågar varje dag när hon ska fylla år. Att hon ska få tårta ja de är givetvis ett måste, med ljus på! Igår pratade vi om vad hon ville ha i paketen :)
- Alva vad önskar du dig när du fyller år då? Vad vill du att det ska vara i paketen??
- (Tystnad)
- Vill du ha nån docka?
- Nä mamma, inte docka!
- Nähä...vill du ha kläder då?
- Näää
- Pyssel då? Vill du ha pyssel?
- Ja-a. Mamma, Alva bil!
- Vill du ha en bil?
- Jaa.
- Vilken färg ska den vara då??
- Blå!

Sötfisen :) Kan lova att vi diskuterade läääänge!! De mesta jag frågade om ville hon ha men som sagt inte kläder eller dockor haha. Hon som leker med dockor mest hela tiden och älskarr i vanliga fall att få nya kläder :) Självklart kommer hon få det hon önskade sig mest av allt, nämligen en blå bil. Så de behöver ingen fundera på ;)

Men om mamman lägger sig i så ser önskelistan ut såhär på ett ungefär...

* Böcker. Hon älskar böckerna om Totte och Emma och den enda hon har är Totte bakar.
* Lego
* Pyssel. Typ leklera, baksaker (kavel, figurer m.m), klipp och klistra saker.
* Kläder från storlek 92. Enfärgade leggings är nått som används väldigt flitigt!! Tunikor gillas skarpt med.
* Astrid Lindgren filmer. Hon HAR Pippiboxen, Pippi på rymmen, Tjorven och Skrållan, Lotta på Bråkmakargatan, Lotta flyttar hemifrån, Maddicken på Junibacken. Nått som inte går hem än är barnen i Bullerbyn. Däremot så Emil, Ronja, Pippi på de 7 haven, andra filmer med Maddicken m.m
* Cykel utan trampor
* Plastdjur
* Gubbar. Hon gillar mindre dockor och gubbar som hon säger.
* Allt som har med Pippi att göra går hem. Hon fick en mössa av oss med pippi på på alla hjärtans dag och den går knappt att få av henne. Har den till och med inomhus!
* Lektält
* Bäddsett till docksäng
* Pussel. Typ ett sånt där det är som en färdig ram runt och sen lägger man ett fåtal bitar i.
* Enkla spel som typ mitt första memo eller nått sånt.
* Utklädningskläder
* Smyckesskrin
* Hårspännen

Nu är fantasin slut hos den här mamman :P Lite kom jag ju på i alla fall. Självklart blir hon ju glad för sånt som inte står på listan med. Hon brukar inte vara så kräsen haha :D




Mer död än levande

Ja just så känns de just nu :( Ont utav bara h**vete! Tur att de bara va två timmar...annars vet jag itne hur de hade gått. Varje litet hyllplan som gick att sitta på satt jag. Sen känns de som om världens dunderförkylning smyger sig sakta men säkert på mig. Tror som sagt käken hör ihop med förkylningen. Sen börjar huvudet va väldigt tungt och jag nyser och snörvlar och har mig mest hela tiden. Låter som världens negativaste just nu jag vet...men jag är så fruktansvärt less bara. Blääää!

Ont

Jaha, bara för att jag sa att fogarna hade varit bättre i helgen så blev de ju tvunget att ändras! Gårdagen bestod av ganska mycke stå, kanske därför...Trodde fan jag skulle avlida igårkväll. Till och med när jag satt gjorde de ont och de brukar de inte. Idag är de jobbdag och snart ska vi iväg för att just STÅ i några timmar. Härligt!! Nää inte de minsta. Men men, ska nog gå bra de med. För övrigt känns de som om någon har nitat mig över käken?! Kan man få inflamation i käken när man börjar bli förkyld?? Kan inte tänka mig nån annan anledning faktiskt...

By the way, hittade INTE mitt kolegieblock igår så idag är det till att författa. Suck!

Önskelista till sötaste gofisen som fyller två snart har efterlysts och jag lovar komma med en uppdatering i eftermiddag!


Hatar!

Jag HATAR, ja verkligen HATAR när jag gör så här. Lägger nått jag tycker är viktigt på ett sånt där bra ställe så det inte blir förstört och eftersom det är ett så bra ställe så kommer jag ju lätt ihåg det. Jag gör ALLTID så och jag kommer ALDRIG ihåg vart de där bra stället är. Fruktansvärt otroligt frustrerande!! Denna gång är det mitt kolegieblock jag söker. I det så finns min ansökan om havandeskapspenning med Alva. Eftersom jag har precis samma jobb så hade det ju som varit smidigt och sluppit skriva om hela jäkla ansökan. Meen de verkar inte bättre än att jag får plita ihop en ny. Tänkte fixa klart allt imorgon på jobbet för på onsdag ska vi ha personalmöte och då tänkte jag att chefen skulle få fylla i "sin del". Sen ska de skickas iväg så man förhoppningsvis får reda på i tid om man får de godkänt eller inte. Håll tummarna för att de går igenom!

Finfin helg!

Har kort och gott haft en riktigt underbar helg! Fredagen började fint med att Jonte och Sofie kom hit på middag. Mycket trevligt med en massa surr och skratt :)

Lördag blev de skotertur i det otroligt vackra vädret. Lite solning i vindskyddet och en massa grillning. Fick sällskap av Linda, Patrik och Ida. Bestämde att vi tillsammans skulle ta en pizza i stan sen på kvällen och sen se mello hemma hos oss. Fick med oss Erik sen när de va dgas för pizza med. Trevligt trevligt! Dock hade jag en tjurskalle som inte skulle sova sen när vi kom hem utan hon höll sig vaken till halv 11!

Idag söndag fick vi besök av finaste Liza och Amanda. Tjejerna har lekt på hur bra som hellst mest hela dagen. Så skoj att se :) Dock har jag ju haft en liten gnällspik här hemma, förmodligen för att hon somnade så sent igår. Så dömm om min förvåning när samma tjurskalle som dagen innan tvärvägrade sova och höll sig vaken till 9. Hädanefter blir det max en timmes sovning mitt på dan. Inget mer! Mamman har inte nerver eller tålamod för sånt här.

Nått mycket possitivt med helgen är att jag inte alls haft lika ont i fogarna som vanligt. Hoppas de håller i sig!! Har vandrat in i vecka 21 nu, helt otroligt...


Underbart!

Sitter och myser med min lilla skatt i soffan och samtidigt sparkar lillebror/lillasyster för fullt i magen. De är mys på hög nivå de! <3

Tidigt

Ikväll blir det en tidig kväll för att vara mig! Klockan är nu snart kvart i 10 och jag har gjort undan allt och sängen väntar. Underbart! I vanliga fall har jag svårt att komma i säng före 12. Så de är ju ett litet framsteg! Skönt ska det bli att få sova ut lite. Behöver jag! Natti natti på er gott folk!

Lösenordsskyddat

www.lillalyckliga.blogg.se/hemligheter

Trött

Otroligt ofantligt trött är vad jag är. Skulle bara vilja ligga och sova och ta det lugnt en hel dag. Underbart skulle de va! Dock har jag en hel en massa jobb inplanerat. Har tagit på mig rätt mycket till i mitten av mars...får se hur de blir sen. Imorn väntar långväga uppdrag i alla fall...fyra timmar i bil väntar. Man kanske skulle lägga sig nu så man är pigg och körbar imornbitti. Ja...så får de bli. Natti natti!!

Pyret

Förra veckan var vi på ultraljud och fick se lilla Pyret. Underbar känsla! Nytt BF är nu den 11 juli. Som vi längtar efter dig!





Alva säger att det är en lillasyster och att hon ska heta Maddicken :) Sötfis där :)
Själv har jag ingen direkt känsla alls utan ändrar mig från dag till dag. Nyfiken är bara förnamnet!

Har i alla fall gått halva tiden nu och de går verkligen fort. Tycker nyss jag blev gravid. Men jag klagar inte. Att vara gravid är verkligen inte min grej så jag går bara och hoppas att det snart ska vara sommar. Längtar längtar längtar!!

Home sweet home

Trivs jag?? Jajjemen!!!


Sitter fast

Mamma jag sitter fast säger Alva. Dock så gör hon ju inte de!


Mamma

Förra helgen låg jag däckad i magsjuka. Självklart vart de tvungen att hända när inte Christer va hemma utan att jag hade Alva själv. Tack och lov att skruttan är snäll och att hon tycker om att se på tv. För hela fredag och lördag bara låg jag. Snälla underbara mamma åkte och handlade lite blåbärssoppa med mera till mig. Dessutom fick jag det här gulliga äpplet och superfina tulpaner. Tulpaner bli man ju bra glad av!! Dessutom får ni en smygkik på mina nya gardiner ;) Alva hon fick en liten bok av mormor. Väldigt uppskattat!! Tack världens bästa mamma/mormor!




Besök

Fick besök av finaste kusin Melissa idag. Skoj skoj tyckte vi :)








Mammas älskling!


Vecka 19



Ursäkta den något dåliga bildkvaliten...

Klas Klättermus

Har en liten klättermus hemma...dock inte vid namn Klas utan vid namn Alva. Hon har nämligen klurat ut hur man klättrar ur sängen! Gjorde de idag mitt på dagen då hon skulle sova så då hade hon tillslut fått sova i våran säng. Sen när jag kom hem en sväng idag så visade hon så duktigt hur hon hade gjort! Sa väldigt bestämt till henne att sådär fick man minsann INTE göra. Sen så lyfte jag upp henne. Nu ringde Christer för en liten stund sen bara och berättade att hon åter igen hade försökt klättrat ur. Denna gång hade de inte gått lika smärtfritt dock :( Hade slagit sig ganska rejält. Mammas lilla skatt! Så nu låg hon och sov på mysmadrassen i sitt rum istället. Så imorn blir det till att ta bort ena långsidan på sängen. Har en sån modell från IKEA som man kan göra de på. Men sen ska jag även åka och hämta hem min gamla växasäng och måla den. Har tänkt gjort de länge nu men dragit på det. Men nu känns de som om de kanske är dags...


Smoothie

Snodde ihop en smoothie till lunch. Mums! Bland de godaste jag vet faktiskt. Idag blev den såhär:

  Vaniljyoghurt
Mjölk
Proviva apelsin/passion
en halv banan
en näve frysta hallon
1/2 dl linfrön

Mixa och njut!!

Skulle dock vilja ha haft en avokadomacka till...då hade lunchen varit helt perfekt!

Tips på nån bra smoothie med avokado i?? Har hört att de ska vara gott....


Dra mig baklänges!

Dagens middag vart god så god så goood. Därför tänkte jag faktiskt bjuppa med mig av receptet ;)

 ca 300 gram qournbitar.
4 potatisar
2 morötter
1 rödlök
svarta oliver (mängd efter smak)
marinerade vitlöksklyftor ca 30 st
soltorkad tomat, ca 5-6 skivor
100-150 gram fetaost
salt
vitlökspeppar
paprikapulver
cayennepeppar
basilika

Marinera qournbitarna en liten stund. Antingen i färdig marinad eller sno ihop nån egen själv.
Skala och klyfta potatisar och morötter.
Skala och hacka löken grovt
skiva soltorkad tomat
Blanda qourn, potatis, morötter, oliver, rödlök, vitlöksklyftor, soltorkad tomat i en smord långpanna.
Smula över fetaost
Krydda med salt, vitlökspeppar, parikapulver, cayenne och basilika. Eller dina egna favoritkryddor!
In i ugnen på 225 grader ca 35 min. Tills potatisen känns mjuk!

Till allt serverade jag en god sallad med massa avokado i och en vitlökssås.

MUMS säger jag bara. Try it ;)


Tips??

Nån som har nått tips på nån bra blogg man kan följa?? Just nu har jag rakt ingenting att göra, så fruktansvärt tråkigt. Läser alla bloggar jag kan komma över :P Men folk är runt om mig är ju så dåliga på att uppdatera haha :D
Läser alla mina vänners bloggar, några kändisbloggar och så den här vyssanlull.se. Känns konstigt att man läser om en person man inte alls känner men jag råkar tycka den är superbra :) Mycket fina foton, bra recept och tips i allmänhet. Så de är mitt tips från mig till er...sååå får jag några tillbaka??

Fredag

Grejen med rubriker tycker jag inte om! Har alltid så himla svårt att komma på en passande rubrik. Men idag så är det ju faktiskt fredag så varför inte! Morgonen började med ett leende på läpparna. Alva vaknar som en solstråle och står och gastar PAPPA i sin säng. Eftersom han öppnar på sitt jobb den här veckan var han borta sen några timmar tillbaka och svarar därför inte. Efter några rop bilr hon tyst och man riktigt hör hur hon funderar... MAMMA!!!! Gofis :) Jag ropar ALVA tillbaka. Så ligger vi där, rum i rum och ropar på varandra några gånger. Hon lika supervaken och superglad hela tiden. Så frågar jag om hon vill jag ska komma och hömta henne och de vill hon såklart. Sen ska vi fixa välling säger hon, som alla mornar. Värmer vällingen som står klar i kylen och lägger oss i våran säng för att mysa en stund. Alva dricker en klunk och sen rynkar hon på näsan (som hon alltid gör) och säger inge gott mamma. Så säger hon varje morgon och sen så flinar hon och dricker ändå. Men nää nu skulle hon minsann inte ha! Nähä, vad vill du ha då frågar jag? -Mat! PIZZA Mamma! Haha, jaha se där ja...pizza kl 6 på morgonen innan dagis. Toka där. Nån pizza blev det INTE men inget annat heller för den delen. Tur säger jag bara att dom äter frukost på dagis kl 8!

Jobbar idag men de kanske ni förstod. Har varit en en bra jobbdag, lugn och skön. God middag åt vi dessutom, tacos! Tror de är min absoluta favoriträtt, kan aldrig bli fel. Mums mums!
Under dagen har jag lyckats boka en Stockholmstripp för mig och mammsen. Så i maj åker vi ner för att bo på hotell och gå och titta på Dirty Dancing! Så himla skoj ska de bli! Underbart att ha nått att längta till sådär.

Nästa helg åker gubben min iväg på sin årliga fjällresa med grabbarna. För min del innebär det en massa mor/dotter mys. Samt en middagsdejt på fredagkväll med 5 underbara fina flickor! Längtas!! Sen på lördagen bär det av till Östersund till Lasse och Gun-Marie. Skruttan ska få vara hos dom ett tag medans jag ska passa på och jobba en sväng. Underbart det är när man har så fina människor runt omkring sig som alltid ställer upp. Glad över min fina släkt och fina vänner. Tack för att ni finns!


RSS 2.0