En dag med skrutten...

Dagarna börjar likna varandra mer och mer nu och jag skulle nog kunna våga mig på att säga att vi fått in lite rutiner. Så här ser en dag ut ugnefär...

Mellan 4-6 på morgonen vaknar Alva i sin vagga och vill ha en ny blöja och äta lite. När hon har ätit klart får hon flytta över till sin vagga igen.

Runt 8 tiden vaknar hon och får komma över till våran säng en liten stund där vi ligger och myser ett tag


Kliver upp och sätter oss i soffan så Alva får käka. Hon tar alltid god tid på sig då hon ska äta och specielt på morgonen :) Så minst en timme blir vi sittande!

Så vid ca halv 10 så är det min tur att äta frukost så då sitter Alva inne i köket med mig i sin babysitter. Den är mycket populär och sitta i! De sparkas och boxas för fulla muggar!! :)

Sen blir det anting bad för Alvas del eller så brukar vi mysa/leka inne i hennes rum. Blir en hel del fotograferande där på golvet i hennes rum :D




Vid halv 11-11 så är skrutten trött igen :) Om det är finväder så blir det en promenad på en timme eller två men annars så bäddar jag bara ner henne i vagnen och parkerar den på bron. Hon får alltid sova ute!

Runt halv 3-3 så är dockan vaken och vill komma in för att få lite mat :)

Vaken en timme efter att ha ätit färdigt och sen är det dags för en kortare tupplur igen :) Helst av allt blir det till att vila på pappa :)


Sen är det dags för käk igen vid halv 6. Efter det en massa mys i soffan :)



Runt halv 8 tiden så är hon lite småtrött igen. Så antingen blir det en kvällspromenad eller så får hon sova på nån av oss i soffan.


Vid 9 halv 10 så är det dags för sista kvällsmålet. Efter först ha fått ätit från mig så får Alva dessutom en flaska med ersättning. Så runt 11 tiden brukar hon vara klar och mätt i magen :) En vaken liten tjej läggs då i sin vagga där hon ligger och jomlar på ett tag innan hon sussar gott. Min lilla duktiga tjej!

Ja...så kan alltså en dag se ut. Om vi inte är på språng vill säga...men hon brukar följa sina rutiner ganska bra då med. Hon är inte så knusslig på vart hon är eller vart hon somnar. Man kan ju hoppas det håller i sig :)


Inga ord...

...i världen kan beskriva hur mycket jag älskar dessa två.



Min lilla familj :)


Underbart!

Allt känns så himla bra för tillfället, jag verkligen älskar mitt liv! :)
Helgen va så himla mysig och det verkar fortsätt nu till veckan med. Me like! I fredags så hade jag lördag, så otroligt dagvill för tillfället. Men i alla fall så började dagen med en promenad med Katarina och Anton i det härliga vädret. Sen på efrermiddan blev det middag hemma hos dom som vi avslutade med en skön promenad. Alltid lika trevligt med familjen blå ;)
Lördan jobbade Christer och jag hann få en hel del gjort här hemma medans skruttan sov så det va skönt. Sen va vi bjudna till mina föräldrar på middag. Lyxigt att bli bortbjuden två dagar i rad!!
Söndan bjöd inte på lika fint väder som innan vilket va lite tråkigt...Men jag, Alva och Christer tog oss en morgonpromenad ute i skogen. Alva fick åka lite offroad :D Hon sov som en stock! Sen blev det en hel del grejjande här hemma. Christer målade klart öppenspisen som blev såå fin! Måste knäppa ett kort sen och visa. Blev så fint så nu vill man ju göra om hela vardagsrummet haha. Vi funderar faktiskt på att göra en liten billigare renovering...istället för att tapetsera om så funderar vi på att dra på lite färg ovanpå strukturtapeten. Köpa nån billigare färg, tror de får bli vitt. Bara så länge, för att det ska bli lite fräscht... Men de blir till hösten i så fall för nu ligger fokus på taket och altanen först och främst!
Igår så va de full rulle här :) Min faster, kusin och kusinbarn kom hit och hälsade på. Mycket trevligt! Fick superfina kläder till Alva och ett pussel. Väldigt snällt!! Så jag hade bjudit hit mamma och pappa med så vi kunde äta middag tillsammans allihopa. Så medans dockan sov mitt på dan så snodde jag ihop två pajer och städade undan lite. Sen va de då som sagt fullt upp tills klockan 8 tror jag. Men jag gillar när det händer lite saker på dagarna. Dessutom så kom Jenny och Agnes förbi en sväng med tre sopsäckar och en flyttlåda full med kläder! Alva har alltså fått ärvt ett helt lass med kläder av Agnes. Mycket mycket bra!
Idag är det tråkväder så jag hoppade över nån promenad...parkerade vagnen på bron bara och Alva sov innan jag ens hunnit lyfta på liggdelen, hon är lättvaggad haha. Så medans hon sov så tog jag tag i att gå igenom alla kläderna :) My god va med kläder! Visst skjutton såg jag att det va mycket redan innan men när jag öppnade och började kolla igenom allt så kändes de som om det va dubbelt så mycket :) Superfina kläder...allt från klänningar, byxor, bodys till skor, galonbyxor och vinteroveraller! Verkligen så bra! Så det tackar vi för :) Precis lagomt till att jag va klar med detta så vaknade lillan. Sen har vi myst, bara myst...och fotat :P Herregud vad välfotograferat det här barnet kommer att bli. Dock har jag inte hunnit lägga över till datorn än...får bli senare ikväll.
Imorgon får vi besök av bästa Ida, mycket trevligt. Hoppas på bätttre väder så man kan ta sig ut på en rejäl prommis. Sen på torsdag bär det av till stan en sväng för lite ärenden och förhoppningsvis en fika ;) Jaa..och sen va de åter helg igen. Tiden går så fort! Helgen efter det åker vi ju på våran "minisemester"! Först Sthlm fre-sön för att gå på BRÖLLOP! Sen bär det av vidare mot skåne för att hälsa på Christers pappa från sön-tors. Torsdag bär de av mot Ullared (weeee!!!) och sen blir det hotell en natt i Stockholm igen. Så härligt ska det bli :)

Nää nu ska jag va social med mina älsklingar :)



Gofis!!

Mammas surrande lillhjärta :)


Varmt och skönt!

Vilket underbart härligt väder det har varit idag, lovely! :) Har hunnit en hel del idag, skönt så skönt. Efter att Alva ätit i morse och vi myst en hel del så somnade hon ute i sin vagn. Hon älskar verkligen att sova ute! Jag passade på att städa undan lite inne medans hon sov. Är så bra när det blir en längre tid hon sover så hinner man få undan lite. Precis när jag va klar så kom Cami förbi och vi tog en promenad i det härliga vädret. Känns som sommar nu, gick i bara t-shirt och det blåste men va inte ett dugg kallt. Fler sånna här dagar tack!
Nu sover lillan åter igen ute i vagnen och jag sitter och ser på unga mödrar. Tycker det är så hemsk att så många av mammorna röker när dom är gravida. Ser verkligen fel ut när dom står där med stormagen och en cigg i handen. Värst av allt var en som mitt under förlossningen efter att ha fått epidral gick ut (med evastödet) och tog sig en rök! Alvar?! Att man ens har en tanke på det...ja jag förstår då inte. Såg helt sjukt ut måste jag säga!
Nää nu ska jag kanske göra lite mer nytta här hemma. Finns ju som alltid nånting som behöver göras...

Morgonmys och beställning

Har haft det så mysigt här på morgonkvisten jag och gumman. Blev en lite tidigare morgon än vanligt, klev väl upp efter 7 nån gång. Satt i soffann och ammade, lekte lite och sen blev det bad. Så mysigt så! Efter bad och lite mer lek/mys så blev lillskruttan trött så nu sover hon gott ute på bron i sin vagn :) Mitt älskade lilla hjärta! Hjärtat svämmar över bara jag tittar på henne. Mammas älskling!

Veckan har varit så härlig. Jag har jobbat lite, vilket var superskoj :) Häsade på Lisa i Östersund och spanade in deras nya lägenhet som va superfin. Ibland kan jag sakna att bo i lägenhet, är som mysigt på ett annat sätt än hus. Men jag lovar, jag skulle inte byta bort vårat hus för allt i världen! :D Alva fick en så fin filt av Lisa, så himla söt! En rosa filt med Laban på och så stod det Alvas namn på den. Mycket fin!
Sen va vi ju som sagt i Kårviken hos Lasse och Gun-Marie och det va ju såklart lika mysigt som alltid. Men som vanligt så prickade vi in dåligt väder, de slår aldrig fel tror jag haha. Men vi hade så trevligt ändå. Alva fick en så fin kofta av som Gun-Marie som hon hade stickat. En cerise med mimmiknappar :) Underbart söt! Vet ingen som är så otroligt duktig på att sticka. Dock är den lite stor fortfarande men kommer nog bli perfekt till sensommaren. Tack så jättemycket för koftan och två härliga dagar!!
Igår blev det marknad i stan, skoj så skoj men VARMT! Man ska kanske inte klaga men jag hade då klätt mig alldeles för varmt. Väldigt varmt blev det för lillskruttan med, huvva de va inte skoj. Förstår inte ska inte sånna där lammskinn bli svala då det är varmt ute?! För det blev det då verkligen inte! Efter marknaden for jag och Katarina och handlade lite inför kvällen. Blev grillning hemma hos dom :) Väldigt trevligt och GOTT! Kunde dessutom sitta ute och äta, me like a lot!! Sen hjälpte Katarina mig att göra hand och fotavtryck på skruttan :) har itne lyckats fått till att göra det tidigare så jag tyckte det passade bra igår då hon blev två månader. Blev så fina lila avtryck! Tack snälla K för hjälpen!

Ja veckan har varit toppen :) Får se vad den här dagen har att erbjuda nu som avslutning på veckan... Blir nog en tripp till Långsele i alla fall efter att lillan sovit klart. Sen sitter jag och beställer lite kort :) Längtar tills jag får hem dom så jag kan pyssla lite i Alvas album :P
Nä nu är det dags att försöka få i sig lite frulle.

Bjuder på lite bilder...

Premiär i Kårviken ;)



Jag och Alva igår på hennes tvåmånadersdag :)



Alva på väg ut på bron i den fina filten hon fått av Lisa



Passar på!

Här var det väldigt länge sen jag va :) Så nu passar jag på när jag har lite tid över! Är i Kårviken och hälsar på Lasse och Gun-Marie, så härligt. Just nu så sover lillstrumpan och vädret är inget att hurra över så då hamnade jag här framför datorn :P

Allt går fortfarande superbra med gumman, hon är så otroligt snäll så :) Går nästan att ställa mat och sovklockan efter henne...som skalman haha. Så just nu så är hon inne på sin 4 timmars sömn mitt över dagen. Väldigt härligt att det blir några timmar då hon väl sover så hinner man med att göra undan lite själv med. De gillas :)

Den här veckan har Christer tagit ut de sista av sina 10 pappadagar så han har varit hemma med oss. Mysigt mysigt! Så jag har faktiskt passat på att jobba lite den här veckan, tagit lite tolkuppdrag. Väldigt skoj att få jobba lite :) Fungerar väldigt bra att lämna skrutten. Hon har varit hemma med pappa sin den här veckan då men förra veckan fick hon prova att vara själv hos både farmor, mormor och kusin Anton m familj. Väldigt bra går det. Är ju som smidigt då hon äter och sover vid ungefär samma tider varje dag.

På lördag blir hon hela 2 månader! Förstå vad tiden går fort!! Min underbara dotter :)

Bjuder på några bilder, inte helt nya utan några veckor gamla men dom får duga ;)






Lite bilder från Alvas rum och den fina tavlan hon fått av Gun-Marie





Trevlig helg!!











RSS 2.0